Amazing Google+ Followers

Sunday, 30 June 2013

Just Walking In The Garden of Knowledge and Virtue

             Bismillahirrahmannirrahim..

             Assalamualaikum and hi there !

             Just nak berkongsi gambar-gambar aku kat CFS IIUM je... Atas permintaan Sri Kandi Asyiqin H dari Teratak Zainab.

Di masjid CFS IIUM, lupa dah namanya...

Mahallah Khatijah ( girls only )





Bangunan belakang Mahallah Khatijah, tulah mahallah aku. Hohoho! Kidding !

Kat KL Sentral. Merayau sampai sesat.


 Ni time, aku, Fikri, Syiqin, Wana and Asiah keluar merayau pergi Midvalley yang boring tu. Then, ketemu dengan Basri, Aiman Rafiuddin and Aina. Dah rancang sebenarnya nak jumpa. Journey kitaorang ni memang best walaupun letih and lenguh kakiku yang sexy ni. Hohoho!


Pemandangan dari luar bilik Fikri, Mahallah Fatimah Az Zahra.



This is my roommate, Faiz ! Amboi, kau, jadi cover boy majalah tak ajak ! Hohoho!
This guy is one of my roommates, Faiz. Budak SBPI Sabak Bernam. Honestly, I'm so proud of you! Ceh, tumpang popularity sikit. Kehkehkehkeh !!!



p/s : That's all ! More pictures after this, in shaa Allah...





XOXO,
Iqbal Rosly


The Revolution from IIUM : We Are The TorchBearers For The Ummah !

               Bismillahirrahmannirrahim...

              Assalamualaikum and selamat sejahtera semua...

              Lama juga ek aku tak update blog ni. Sebenarnya banyak yang aku nak ceritakan tapi tidak kesampaian untuk meng-update sebarang entry. Sekarang ni aku kat rumah, so tak tahu nak buat apa, aku update lah blog ni. Aku nak share sikit cerita aku selama aku berada kat UIAM  ni or lebih dikenali Centre For Foundation Studies International Islamic University Malaysia ( CFS IIUM ). Before that, aku nak minta maaf banyak-banyak to those yang percaya aku dapat belajar FOUNDATION IN MODELLING ! I'm just kidding lah.. One of my friend yang percaya, Asmah Husna, mati-mati dia percaya aku nak sambung belajar dalam modelling. Kau giler aku nak belajar modelling, susah kot.. Hohohoho! Sorry, babe ! Hee !

             Anyway, Welcome to unversity life, Iqbal Rosly ! Dekat sini, aku ambil course Bachelor of English ( BEN ). DA WAT ??? ! BEN, ok, BEN ! Kalau ikutkan, aku nak ambil accounting, tapi ini rezeki first aku, so maybe there is hikmah behind it and aku akan cuba belajar suka course ni. For your information, BEN and TESL are two different things. BEN lebih wider than TESL, because TESL is Teaching English As Second Language. Itu je yang aku tahu. Hahaha! Here, in UIAM, ada 11 orang je MRSM Tumpat's students, 8 are 1st intake students and 3 orang lagi 2nd intake students. So, campur-campur semua jadilah 11 orang.

            Aku ingat lagi waktu mula-mula masuk sini, aku duduk sorang-sorang je ( Ceh! Soranglah SANGAT ! ) sebab takde geng sekepala. Yang ada pun, Syiqin, tapi dia omei-girl so susah nak jumpa lah. Sepanjang Taa'ruf Week ( Minggu Orientasi ), aku dengan Zul je, roommate bilik, kadang-kadang dengan Fauzan. Sekarang ni, Fauzan dekat UIAM Gombak, sebab students Foundation in Economy belajar kat sana. Dia just seminggu je dekat UIAM Petaling Jaya ( CFS IIUM PJ ) for orientasi.

                     Sepanjang minggu Taa'ruf, jadual kitaorang semua tak lah padat mana. Banyak masa boleh lepak-lepak, berkenal-kenalan dengan member baru, tidur or kalau korang jenis yang kuat berjalan, boleh lah travel CFS IIUM. Aku ni tidur je memanjang, kadang-kadang main message dengan member MRSM, boring katakan ! Mek Syiqin pula tengah homesick sampai demam tau tak, kasihan dia .. Hohoho! Perkara yang aku suka sekali dekat sini, kitaorang panggil sesama kitaorang - BROTHER and SISTER. Memang aku salute-lah! Senior-senior semua baik-baik belaka. OK lah, Alhamdulillah.. Diorang semua just tua setahun dari kitaorang je.

       Sepanjang Taa'ruf Week






Solat jemaah di tengah padang. Best !!!








Meet Fauzan !


 Closing ceremony for Taa'ruf Week. Only available for 1st intake students. Ceh!




            Kepada adik-adik junior yang nak masuk UIAM ni, for your information, dalam minggu Taa'ruf nanti, korang semua akan menjalani 4 ujian penting iaitu :

1. English Placement Test  ( EPT ).
2. Arabic Placement Test ( APT ).
3. Tilawah Entrance Test ( TEnT ).
4. Fundamental Knowledge Test ( FKT )- Fardhu 'Ayn Soalan.

EPT dan APT yang paling paling penting sebab uijian ni akan menentukan berapa lama masa korang semua akan berada di CFS IIUM PJ before ditukarkan ke IIUM Gombak, the main campus. Samada 1 tahun, 1 tahun setengah or 2 tahun. But, don't worry lah. Nanti aku ceritakan dalam entry yang lain.

           13 June 2013, pukul 12.40 tengah hari... Time tu aku tengah tidur dalam bilik kat mahallah ( hostel UIAM ) . Tiba-tiba, aku dapat message dari Ara..

" Salam, Iqbal ! Aku dapat UIAM ! Asasi BI ! Ya Allah Alhamdulillah.. "
On that moment, I was just like... Ya Allah, Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat, bertambah sorang yang ambil sama course dengan aku. Then, aku message Fikri, bagi tahu yang Ara dapat.. Suddently, he told me that he also got offer from UIAM for Foundation in English ! WAAAAAAAT ! I feel like what to scream because my best friend dapat course yang sama dengan aku and sama university dengan aku. Alhamdulillah... Now, I am really believe the Power of Do'a . And tak lupa juga, sorang member Facebook aku dari Terengganu also dapat offer yang sama, Bahirah Hussein. Minggu lepas, aku dah jumpa dia sebab dia minta aku tolong  ajarkan macam mana nak baca jadual kelas. Hohoho! Students 2nd intake semua kena mendaftar 15 june, hari Sabtu. Giler lah ! Awal sangat kot! 2 hari je bagi masa nak settlekan semua benda.. Memang aku rasa diorang semua serabut giler lah 2 hari tu. Mana tak nya, nak buat medical check-up lah,  X-RAY lagi, cop itu, ini and what so ever. Kasihan diorang................ :P

That's Thoriq and Luqman.




Hanging out with roommates Fikri


In the library with Ara and Merah.


                       Secara keseluruhannya, aku suka berada di sini. Alhamdulillah.. Tak tahu nak describes macam mana.. Korang kena datang sendiri and belajar di sini . Aku rasa stop sini dulu cerita aku, kalau ikutkan panjang lagi nak tulis, tapi rasa cam boring je.. Huhuhu! Oh, lupa pula, siapa-siapa yang nak bertanya or komen, amat dialu-alukan. Aku harap korang semua yang membaca sentiasa dirahmati and diberkati Allah. In shaa Allah... :D


p/s : tak kisah pun belajar kat mana-mana. Tapi belajarlah demi diri kita, family, masyarakat, negara, Islam dan Allah.




XOXO,
Iqbal Rosly


Thursday, 16 May 2013

The Felix Exitus Bloggers


                Bismillahirrahmannirrahim...

                Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

               Entry kali ini aku nak memperkenalkan barisan blogger-blogger teman se-batch aku kat MRSM Tumpat dulu.. Well, actually, aku takde benda nak tulis sebenarnya.. Saja nak memperkenalkan kawan- kawan aku yang sudah lama and baru berkecimpung dalam bidang blogger ni.. Tahniah diucapkan.. Kalau sekarang ni, kat Malaysia ada The Scarflets, and akan datang pulak, jeng, jeng, jeng  - The Felix Exitus pula... Mesti nanti ramai orang nak minta autograph kita kan, almaklumlah BLOGGER POPULAR kan !...  Ceh ! Bajet korang semua popular ! Piiiiarrrrr ! ! Hahaha ! Gurau jah ... Before that, mesti korang pelik apa tu ---> FELIX EXITUS  kan? Hah, inilah nama first batch SPM  MRSM Tumpat, 2011/ 2012 . Cuba korang semua  sebut ' Felix Exitus'......... Berbelit-belit lidah nak sebut. Waktu mula-mula pun, aku berbelit-belit lidah nak sebut. FLEX, FLEX, FIZEZ, FIZZ...  Menyusahkan orang je nak sebut.  Siapalah yang bagi cadangan nama ni ... Hehehehe ! Jangan marah ek...

* Begini sebutannya ; Felix Exitus =  Fi ~ Liks ~ A ~ Zie ~ Tes.

               Boleh sebut, korang semua ? ? Hahahaha ! Maksud nama ni, uurmmm, aku pun dah lupa. Hohoho ! By the way, style tak nama batch kitaorang ? Kot laa... Koya ! Ok ! Dah melalut aku ni, tanpa membuang masa, ladies and gentlemen,  saya memperkenalkan barisan The Felix Exitus Bloggers . Tepuk tangan semua ! ! ! Tepuk, tepuk, tepuk ! Jangan lupa klik je kat gambar-gambar blog diorang, and korang semua akan terus ke blog diorang .  Follow blog diorang ek, OK !

# Gelaran-gelaran ini bukan untuk memalukan sesiapa pun. Just rekaan aku je dari pandangan mata kasar aku saja.


1. The Gentleman with The Sparkling Nike High Heels. ( Aku sendiri lah ! )





2. The Mystic Lone Ranger - Syiqin Hamzah.

Aku tertanya, kenapa ' Panda Mata Lebam ' ?.. Hurmmmm


3. The Gorgeous Fighter - Syahirah Ghani.




4. The Posh - Syd Fikri.




5. The Dazzling-Chubby Lady - Emyleana Adam.




6. The Pinky Rugger - Z.I.A.R.



7. The Emo-Super Diva - Basri Ruslan.



8. The Creepy Babe - Khairul Izlan.



9. Miss Understanding - Aqilah Scha.




10. The Smexy - Waa .





11. Girl-girl Cleopatra - Sueza.




12. The Stunning Chic - Fathiah Saidi.




13. The Positive Princess - Shahizzat.

      Untuk makluman semua, Tuan Puteri ni ada 2 blog, 1 Bahasa Melayu and 1 lagi English.. WOW !!!

Blog Malay

English mari.



14. The Missus - Kiki.




15. The Lady Mobster - Azmah.






                By the way, kalau ada nama kawan-kawan aku yang tak dinyatakan, minta maaf banyak-banyak ek.. Ni yang sekadar aku tahu je.. Kalau ada lagi, nanti aku akan tambahkan.. Insya Allah... OK ! Setakat ini sajalah entry aku.. Jom follow dan rapatkan ukhuwah sesama manusia...



p/s : Jangan tanya aku kenapa bagi gelaran-gelaran tu.. Amaran Keras ni ! ! Aku ada sebab tersendiri. Hee..








XOXO,
Iqbal Rosly




Tuesday, 30 April 2013

Welcome MRSM Tumpat To My Life : The SPM 2012 Result !


                   
                  Bismillahirrahmannirrahim

                 Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua…

                 Episode  Welcome MRSM To My Life kali ini aku nak cerita pasal, journey aku ke maktabku tercinta untuk mengambil result SPM ! Yeah ! ! Apasal, mesti korang pelik.. Dah lama begini, baru nak cerita.. Hahahaha ! Suka hati la… Aku saja je tulis lambat-lambat, nak mengimbas kembali kenangan yang terputik dulu…

                Aku datang ke Negeri Cik Siti Wan Kembang ni sehari awal sebelum result (20 Mac 2013 ), almaklum lah nak jumpa member-member yang sudah lama tidak kutemu kan.. Rindu giler kot ! Kiteorang lepak-lepak dulu, spend time jalan sama-sama. Kalau datang time hari result ( 21 Mac 2013 ) mesti tak sempat nak lepak-lepak dulu kan.. So, kitaorang guna masa sehari tu untuk ENJOY ! ! OK, dah melalut dah aku ni… Aku pergi ke Kelantan tu bukan seorang diri ( ingat aku berani sangat pergi sorang-sorang  ), aku, Nizam, and Aina.. Kita 3 orang ni lah yang berpakat sama-samanya, naik train sama-sama, jalan sama-sama, tapi tidur tak lah sama-sama, Hahahaha ! Ko giler ! Aina tidur rumah Amalin dengan Mas.. Aku dan Nizam tidur kat resort bersama-sama dengan Basri, Muin, Fikri, Barr, and Aiman Rafiuddin.

                  Before sampai kat Kelantan, dalam train tu , aku sempat jumpa member-member satu Batch kitaorang.. Aku jumpa Amin Harun, Syafiq Suparman ( Dia tak perasan aku tapi aku perasan dia, maybe aku HOT sangat kot.. sampai dia tak cam ! Kehkehkehkehkeh ! ! ), jumpa Ihsan Soberi.. Dah macam reunion kecil-kecilan pulak rasa.. Huhuhu.. Dapat juga mengubat rindu giler kepada member-member lama ! Diorang semua tak banyak berubah dari segi luaran, aku sorang je kot yang berubah.. Hahahaha.. Perasan !

                  Dan untuk maklumat korang semua, aku naik train tu bukan ada SEAT tau tak.. Penat aku berdiri selama 4-5 jam.. Ceh ! Berdiri lah sangat..  Lenguh teramat sangat kaki ku yang sexy dan panjang ni.. Hurm, hanya Allah saja yang tau ! Aku takde tempat duduk tu bukan sebab takde tiket.. Tiket aku pukul 3.20 pagi, tapi ditunda pukul 6.00 pagi… Hah ! Amik kau ! Giler ke nak naik pukul 6.00 pagi, nanti sampai lewat punya lah… So, aku pun naik train yang pukul 4.00 pagi punya bersama Aina and Nizam.. Sedih….  Tiket diorang pukul 4.00 pagi punya, aku je yang mengada sangat nak beli yang awal,kononnya  NAK LAWAN SIAPA DATANG PALING CEPAT .. Tengoklah, terlebih excited, perancangan tak jadi.. Hurm, tak pe la.. Maybe ada hikmahnya Allah nak tunjuk kan.. Perancangan Allah adalah yang terbaik ! Aku terima je la walaupun terpaksa berdiri dan duduk atas lantai.. Tapi Nizam pun kasihan kat aku, dia pun bagi aku duduk sekejap-sekejap kat seat dia.. Gilir-gilir.. Aina pun sama.. Terharu dapat kawan-kawan macam ni, caring toward his or her friend… I LOVE BOTH OF YOU ! ! Muaxx !

                   Cuba korang bayangkan aku duduk atas lantai kat lorong-lorong dalam train. Dengan orang pandang-pandang kat aku, lipas-lipas kecil melilau mencari tempat tidur, train bergegar-gegar.. Tak dapat tidur tau tak ! huurmmm...  Aku ni dah la Lady Gege, The Sexy Lips ( Syiqin bagi gelaran ni kat aku ), tak layak kot duduk atas lantai, jatuh martabat aku tau tak !.. Hahahaha, ceh ! Tak sedor diri !.. Sedih kan, kasihan kan, sadis kan.. Dan berbagai-bagai jenis  mak nenek perasan terukir… Dalam kepala otak aku time tu, aku terfikir, adakah ini petanda result aku …………………………………. Astaghfirullah hal azim… Haish, setan punya kerja ni lah… Jangan berfikiran begini tau tak  ! Percaya kat Allah, insya Allah, Allah akan tolong…


Suasana di dalam train. Nampak pak cik pakai kopiah tu ? Dia tengah edarkan Surah Al Fatihah and bacaan tahiyyat akhir solat. Bagus niat pak cik ni... Dia minta semua passengers fahami maksud surah and tahiyyat. Insya Allah.








                   Alhamdulillah,akhirnya kitaorang sampai lah kat negeri Kelantan, stesen Wakaf Bharu, dalam pukul 8.20 pagi la… Awal lagi kot ! And kitaorang terjumpa Fatin Aklili juga kat stesen Wakaf Bharu.. Tak sangka jumpa lagi sorang member… Kitaorang apa lagi, menggila lah kat stesen tu ( depan TOILET pada hal waktu tu ) ! Kahkahkahkahkah !  Macam tak jumpa berpuluh-puluh tahun tau tak… Then, aku, Nizam, and Aina teruskan perjalanan ke Kota Bharu.. Aku dan Nizam pergi jumpa Basri, Muin, Fikri, Barr and Aiman Rafiuddin, while Aina with Mas and Amalin… Kitaorang semua berjumpa kat KB Mall.. Almaklumlah, KB Mall tu lah satu-satu nya tempat anak-anak remaja nak lepak,nak main bowlinglah , nak main snokerlah, and more..KATA NYA LAH ..Kalau kat KL, banyak lah tempat nak lepak… Kat Kota Bharu tu, tempat mana lagi korang nak lepak.. TESCO?  Pavillion? Mydin Mall ? KB Mall tu lah satu-satu port popular, KATA NYA LAH ! Kahkahkahkahkah ! ! Jangan marah ek, anak-anak jati Kelate ! Kawe ni pandai mengomen jah ( Huduh bena aku kecek kelate ni ! )

Cilok dari FB Basri... Teka kitaorang kat mana ? Indon ?


                  Lepas mengelilingi KB Mall yang POPULAR tu, kitaorang pun pergi ke resort kitaorang kat Tumpat, dekat je dengan maktab kitaorang.. Nama chalet tu, Senangin Resort.. Kalau sesiapa yang nak bercuti kat Kelantan, bolehlah stay kat resort ni.. Not bad la, Wi- Fi ada, Astro ada ( Tapi tak cukup channels tau tak ! ! ),and swimming pool ada..Walaupun ada kurangnya.. Tapi tak pe, kita redah je…. Lepas kitaorang check-in kat resort tu, rehat-rehat sekejap,petang tu, kitaorang pun pergi ke maktab kitaorang untuk jumpa cikgu-cikgu and adik-adik junior.. Saja je.. Rindu kot… Dah ada la perubahan sikit-sikit kat maktab kitaorang.. Nampaklah MRSM taraf IGCSE kata kan…. Yang aku nak jumpanya, Asri and Hazwan ( Tapi Hazwan dah pindah ke MRSM Langkawi sebab result PMR dia gempak kan ) ! ! Asri- ‘ Anak Ikan ‘ merangkap Kuli Batak aku, Basri, Muez, Ariffan, and Fikri ( sementara lah ).. Hahahaha ! Jangan marah Asri, main-main je..



The Super Divas : Basri and Fikri




Meet Amjad ! Our next ' Anak Ikan' .. Hehehe ! Ilmu kami diwarisi ... Jangan marah Amjad, :P

Time for catwalk !








                   Kitaorang ( Aku, Nizam, Basri, Muin,Fikri,  Barr, Aiman Rafiuddin, Asri and Amjad ) pun berjalan-jalan mengelilingi maktab, pergi kafe ( tender dah tukar ), jumpa Ustazah Wardah ( sebab Fikri yang ajak Ustazah keluar ), jumpa Cikgu Zaki, Cikgu Yoe dan  Cikgu Ashar ( tengah nak main tenis ), Cikgu Fadil, and Kaunselor Cikgu Joe.. Junior-junior semua  pandang kitaorang semua, terasa macam ARTIS gituuuh ! ! Kitaorang just senyum-senyum je la, ala macam artis cat-walk atas red carpet kan.. Hahahaha.. Tapi ada je junior yang tegur kitaorang.. Ni bagus ! !

                   Malamnya.. Lepas solat Maghrib, Basri, Muin, Barr and Aiman Rafiuddin pergi semula kat maktab.. Nak jumpa kaunselor katanya..  Aku, Fikri and Nizam just stayed in the resort.. Aku tak nak  ikut diorang sebab kaki aku lenguh sangat, almaklumlah berdiri lama sangat dalam train kan… Walaupun aku tak ikut diorang, aku dapat sembang-sembang dengan Fikri lama-lama, banyak cerita kitaorang sembangkan.. Dah lama giler kot kitaorang tak bersembang sejak dia dapat masuk kolej awal sikit ( budak SPC ni ! ). Dalam  pukul 10 lebih, baru diorang balik dari maktab.. Kata sekejap je nak pergi, tapi lama bukan main.. Sempat aku tidur sekejap.. Hehehehe… Then, kitaorang pun pergi makan malam kat Pantai Sri Tujuh. Time tu juga ada macam carnival kat sana, so lepas makan,  kitaorang pergi usha carnival tu.. By the way, kitaorang jumpa Nik Mer and Cikgu Syazwan kot… Perkara yang tak dapat kulupakan,  kitaorang  MENGGILA DI TEMPAT AWAM, perkara biasa bagi diriku and Basri… Kat carnival tu la… Waktu tu, diorang pasang lagu-lagu kelate, kelantan kan popular dengan lagu-lagu pop nya.. Salah satu nya, urrm.. aku tak berapa ingat tapi bunyi dia camni.. “ Ahh, aduh, aduh, abe ! Saket sengoti…….”  Lain, “ Sok, sok, sok, tubik masuuuk…. Ahh, ahh, ahh…….”  Lupa la liriknya.. By the way, semua ni bukan lagu 18 SX ek.. Hahahaha !… Tapi lagu yang paling gempak sekali, TINO JATE STYLE ! Hahahahhaaha ! Aku tak leh lupa, aku and Basri terkinja-kinja depan orang ramai tengah-tengah malam buta tu… Hehehehehe ! Bila diingat balik, malu rasanya.. Tapi, ada ku kisah ! Hee !








Gini lah suasana nya.. Boleh bayang kan tak?


                       21 Mac 2013, tarikh keramat bagi calon SPM 2012.. Ambil result ! ! ! Sekali lagi, kitaorang datang ke maktab dengan awalnya, pada jam 8.00 pagi.. Amboi, excited giler.. Bukan aku yang excitednya, aku lagi lah nak pergi lewat-lewat.. Tapi perut diorang semua lapar, so diorang semua nak pergi makan kat kafe maktab.. Haishh, tunggu je la lapar tu, bukan mati pun tak makan sarapan.. Hehehehe !  Aku pun, ikut je la walaupun hati berat nak pergi…..


Aku tak tahu kenapa rambut aku serabai camtu.. Btw, that's Miss Anouk, an ETA MRSM Tumpat.  Aku tanya dia, reti tak kecek Malay, then dia jawab dengan accent Britishnya, " Sikit-sikit la.."  Haha ! Well, at least, she tried to speak in Malay. Well done !



Fikri pakai cermin mata Muez.. LOL ! Basri tengah menangis tu....




                       Pukul 10.00 pagi, dewan MRSM Tumpat, mulai penuh.. Ramai yang datang dengan rupa and style baru, aku pun apa kurang nya . Ceh ! Sebelum semua pelajar ambil result, kitaorang semua kena langsaikan hutang-piutang dulu, dobi ke, yuran ke, or what so ever, langsaikan dulu.  Kalau tak buat, no result ! Alhamdulillah, aku takde hutang kat maktab ! Debaran makin terasa.. Dup, dap, dup, dap,… Mata ku mula start banjir walaupun belum lagi ambil result. … Aku ni walaupun jenis GILA-GILA sikit, tapi bila aku debar TERAMAT SANGAT memang cepat emo.. Apa korang ! Korang ingat laki tak boleh nangis ! ! Eleh….. Biarlah ! Yang aku risau nya result BM aku, maybe certain of you tak kisah sangat result BM, huurm, nanti aku ceritakan pasal BM dalam  post aku seterusnya, ‘ Aku dan BM ‘. Okey !




                     Then, dalam pukul 11 lebih, result kitaorang semua ditampal di papan kenyataan kat dewan.. Budak-budak semua berebut tengok, aku pun join sekali… Aku pun cari, manalah nama aku… Cari punya cari, belum tampal lagi.. Haish, sabar je la…. Time tu juga la, dengar budak menjerit la, menangis la, no emotion la and banyak la, it’s difficult to describe ! Aku pun terus kan usaha cari nama aku.. Then, ……….


                     Alhamdulillah, syukur sangat-sangat ! Result aku ok lah walaupun tak straight A’s.. Tapi dalam kategori cemerlang.. Huhuhuhu ! Dan BM aku dapat A ! ! ! Alhamdulillah, macam tak percaya tau tak.. Korang mesti pelik kan, apasal aku happy sangat BM dapat A.. Nanti aku cerita kan… Hehehehe ! Lepas ambil result je, ada yang terus lesap, ada stay lama-lama kejap.. Aku pula tanya orang ni, tanya orang tu, dapat berapa … Hahaha ! Excited kan….

Ceramah dari UniKL and MARA...

Students yang dapat Straight A's.... Actually, 19 orang tapi ada yang dah blah...








Honestly, I'm proud of you Muin, Akmal, Aliff and Fieqa !







Nizam, Ibu, Madam  Noora @ Roslily ( Pengetua MRSM Tumpat), and me ! Muka lepas melalak tu...



Jana and I . Aku tak leh blah tengok muka aku sendiri.. Hahahahaha !




                     Yang aku terkilan sikitnya, lepas je ambil result, semua member aku cepat-cepat nak balik.. Basri, Muin, Fikri, Muez, Ariffan, Asri,dan  Akmal Syafiq, tak sempat nak menggila sekejap.. Haishh, tak pe la… Aku pun redha je la diorang pergi.. Sedih tu ada la sebab baru je jumpa dah nak BLAH… Then, aku, Nizam, Aiman Rafiuddin, and Fieqa pergi bilik guru.. Aku and Fieqa memang rancang nak pergi bilik guru, jumpa Cikgu Napisah yang disayangi ! Kitaorang pun sembang-sembang sampai lah pukul 3 petang lebih..

                     Hurm, aku rasa setakat ni sajalah episode aku kali ini. Dah panjang sangat ni, takut korang semua bosan pula. Sebenarnya, banyak lagi aku nak tulis, tapi dah panjang sangat ni, lain kali ek.. Lepas je jumpa cikgu, aku and Nizam pun pergi stesen kereta api Tumpat untuk balik, then pergi makan-makan dengan Suza and Anis Izzaty di tepi sungai.. By the way, Aina tak balik sekali dengan kitaorang, dia balik lewat sikit, katanya nak celebrate kat rumah Teha kat Terengganu.. Urm, suka hati dia lah.. Celebrate tak ajak ! Aku ok je nak stay lama-lama.. Hehehe ! Ok ! Stop sini lah.. Terima kasih banyak-banyak sebab sudi baca cerita aku yang panjang berjela ni.. Minta maaf kalau ada terkasar bahasa ek.. Aku harap korang semua sentiasa dirahmati Allah, insya Allah !


Halfis, dengan kamera baru nya..

Amir John dengan adiknya.. Belakang tu, Suza, tengah calling gewe nya.. Hehehe!







Aku dengan Aliff...


p/s : Semua ni tinggal kenangan, rasa hiba je tinggalkan diorang.. BTW, Bilalah cerita kartun aku nak siap.... Syiqin tengah tunggu tu.. Nanti kempunan pula dia... Hehehe !







XOXO,
Iqbal Rosly


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...