Amazing Google+ Followers

Sunday, 24 February 2013

Welcome MRSM Tumpat To My Life : His-Teriak ! ! !

                   Bismillahirrahmannirrahim...

                   Assalamualaikum semua... Kali ini episode Welcome MRSM Tumpat To My Life, aku nak bercerita sikit pasal kejadian yang tidak diundang iaitu His - Teriak. Histerialah maksud aku. Hehehehe ! ! His-Teriak itu aku tujukan ke diri aku sebenarnya. Huhuhu ! Stop ! Bukan aku yang kena histeria but.... well,  baca blog aku dulu...

                 Kejadian His-Teriak berlaku kat maktab kitaorang lebih kurang 1 minggu or 1 minggu lebih.. Lebih kurang lah. Waktu itu, nak dekat exam final, so memang tension giler la. Tak dapat nak study, tak dapat nak stay-up, rasa takut menyelembungi diri 24 hours.. Kepada pembaca-pembaca sekalian, janganlah takut nak datang maktab aku, benda tu dah  2 tahun lepas berlaku, diorang pun ( makhluk-makhluk halus ) dah berpindah .. Nothing to be scared la.. Hehehe ! Bajet aku berani sangat..

                 Nak cerita sebenarnya, time budak-budak kena histeria buat pertama kalinya, hati aku memang berdebar, sikit saja la.. Ye lah, tak pernah tengok orang kena histeria secara LIVE . Mangsa-mangsanya budak perempuan, laki tak de rasa tak silap akulah... Semua budak laki pakat nak tengok budak kena histeria, masuk ASPURI siap.. Well, waktu kejadian, aku dengan geng-geng PUM tengah menjual makanan kat kiosk kitaorang. Malam itu, kitaorang  tak sedar pun, ada histeria ke berlaku ? No wonder lah  pelanggan tak ramai.. So, kitaorang kemaskan lah kiosk kitaorang dengan hati yang sedih sebab pelanggan sikit. Then,  bila masuk asrama barulah aku tahu ada histeria berlaku... JENG, JENG, JENG ! Terkelu lidah aku...

                Rasa debar dalam hati ku ini, sekejap saja lah.. Cewwah ! Ala.. bukan aku takut pun, aku tak cakap besar ek...Nak kata aku ini debe ( * berani ) tak juga, nak kata aku ada saka, tak juga.. Tapi memang aku tak takut. Kuhkuhkuhkuhkuh ! ! Aku dengan sorang best friendku Basri lah yang.... Nak kata macam mana ek? Yang tak takut la.... Hahaha ! Sebab time orang kena histeria kitaoranglah yang melalak 24 jam, sebab tu aku kata HIS- TERIAK ! Suara kitaoranglah yang bergema di segenap penjuru asrama. Honestly, ek.. Sorang member baik kitaorang juga, teman melalak 24 hours, Fikri, dah tak jadi galak.. Senyap saja, rasa dia debar kot.. Semua budak-budak yang galak, jadi pendiam.. Buat seketikalah.. Pastu, terus lupa diri. Hihihi ! Takpe, aku faham. Bukan semua manusia berani and kuat hatinya. Ala, macam aku, akukan debe !.. Hahahaha ! Dan, tidak lupa juga, perkara yang aku memang tak boleh lupa sampai sekarang, aku disenarai hitamkan PESERTA YANG BAKAL KENA HIS-TERIAK  BAGI CALON LELAKI ! What ! ! Hahahahaha ! ! Budak-budak nilah yang punya kerja, almaklumlah waktu kejadian histeria, ramailah yang jadi pawang lah, tok bomoh lah, and what so ever lah, yang tampil memberi khidmat ! I was just like.... " Huh ? ! Is that so ? "  Maybe, ada kot di antara diorang tahu selok belok ilmu perubatan Islam.. Wallahuaklam...

Comel tak ? !



Ni pawang juga tapi version moden.



                    Tapi yang aku hairan, kenapalah siap buat senarai bagai, awak semua itu psikik ke ? Allahhu Akbar.... Semua perkara ini kita tak tahu, Allah yang lebih arif ... Rutin setiap malam kitaorang, lepas pukul 11.30 malam saja, kitaorang semua baca Surah Al-Mulk.. Minta dijauhkan gangguan.. Alhamdulillah semua, member-member aku takde yang kena.. Tapi lepas baca surah Al-Mulk, aku and Basri sambung balik melalak kitaorang... Budak-budak laki bilik lain siap suruh kitaorang diam, nanti kena kacau ! Hehehe ! Kitaorang berdua memang nakal tapi nakal kitaorang LOW PROFILE.. Orang licik katakan.. By the way, tak pe, aku faham diorang tengah risau.. Kitaorang pun diam saja lah.. Tiap-tiap malam kitaorang begitu.. Ada sampai yang kata,  " Sapolah yang galak sangat tuh ? Keno histeria ko ? " Hahahaha !

                  Ada satu malam itu, sorang kawan aku, tiba-tiba datang bilik aku,  kejut aku yang sedang enak beradu, dalam pukul 2 pagi, suruh aku baca Yasin banyak-banyak... Reason dia, malam ini GILIRAN AKU KENA HISTERIA, SEBAB BENDA TU KACAU IKUT BY CLASS ( almaklumlah, aku tercalon sebagai Peserta Bakal His-Teriak Bagi Tahun 2011 ).. Waktu itu, aku tengah mamai-mamai.. Huh ? huh ? huh ? Betul ke ? Tak percayalah...  Pukk ! ! Sambung tidur balik.. Hahahaha ! Ikut by class ? Macam ambil no. gilirin kat bank pula  ... Lawok sangat ! Walauapapun, Alhamdulillah, takde benda yang ganggu aku cuma.......... Semua itu KARUT ! Aku percaya perkara-perkara ghaib ini, ( perkara Sami'yat ), tapi jangan keterlaluan.. Please lah.....

Rutin harian students MRSM Tumpat. Baca Yassin..

                  Ada satu perkara lagi, ada rumour yang mengatakan blok D aras 2 ASPURA, tempat benda-benda tu menyorokkan diri.. Huh ? ! Aku no comment.. Wallahuaklam... Ada yang cakap, dengar bunyi ketuk-ketuk lantai kat Blok D Aras 2. Bunyi macam itu saja ke... Buat pengetahuan korang semua, Blok D Aras 2, tiada penghuni.. Almaklumlah, kitaorang first batch kan.. Yang ada cuma tahun itu, Form 1, 2, and 4 saja.. So, Aras 2 Blok B, C and D , takde penghuni... Senang cerita, semua budak-budak laki yang duduk kat Blok D Aras Ground floor and Aras 1, pakat tidur bilik budak lain, asalkan bukan Blok D sebab takut... Hahaha ! Dan, buat pertama kalinya , aku memberanikan diri  aku pergi ke Blok D Aras 2 sorang-sorang... Nak pastikan , betul ke tak perkara itu ? JENG.. JENG.. JENG !


               Ceritanya begini... aku ini jenis bangun dari tidur awal, pukul 4 pagi dah bangun. Tidur awal bangun pun kena awal juga , budak cemerlang katakan.. Huhuhu !.. Nak kata, aku ni melalak 24 jam tu, hiperbola saja.. Takde lah begitu.. Dalam pukul 12 am, aku dah tidur. So, lepas aku bangun tidur, mandi-mandi and siapkan semua benda, tiba-tiba hati aku tertarik nak pergi Blok D Aras 2.. Hurm...... Time itu, hujan tengah lebat, angin tiup kencang...Aku pun mulakan pengembaraan aku ke ruang dimensi dunia lain berbekalkan buku Chemistry... Cewwah ! ! ! Bila aku melangkah saja blok tu, aku dapat merasakan satu aura yang tidak dapat diungkap dengan kata-kata ( tipu saja aura tu ).... Tengah berjalan-jalan dalam blok tu, tiba-tiba kedua-dua pintu depan and belakang blok tu tertutup ! Alamak, aku terperangkap ! Sebenarnya, angin tiup saja itu... Kalau siapa yang belajar Physics, tahu lah kot... Hehehe !


Pintu tertutup, depan and belakang.


     Aku pun berjalan-jalan sambil mulut berkumat-kamit membaca ayat Kursi.. ( debar sebenarnya ). Then, aku pun berkata-kata.....



Tiba-tiba, aku terdengar bunyi locker kasut, ber-DEGUNG ! ! " GUNG ! " Aku pun....



              GO ! GO ! POWER IQBAL.. Bertukar !




          BERMULALAH ...

Entah betul ke tak, aku kecek kelate ...



     
         Pastu, kitaorang pun beradu tenaga dengan super power masing-masing... Ceh ! Takde la...Senang cerita, aku pun terus berjalan catwalk ala-ala Tyra Banks sarat mengandung dengan penuh confident, graceful and ellegant ! Cewwah ! ! Sampai kat pintu keluar, aku pun buka pintu itu, then...... dengan perlahan-lahan.... aku  pun men-Cecet lari turun ke bawah dengan lajunya menuju ke bilik tanpa menoleh ke belakang.... Hahahahahaha ! !


Sempat lagi tangkap gambar seorang diri.. Entah siapa tangkap gambar aku. Ada somebody hantar kat bilik aku Hahahaha ! !


               Korang rasa, apa yang difikirkan makhluk-makhluk halus itu.. Hahaha !  Walaupun, aku tak jumpa diaorang, tapi aku tahu apa diorang cakap...



           
                Kejadian aku bertukar jadi Lady Gege itu, rekaan saja. Hiperbola sikit.. Hehehe ! Tapi perkara yang berlaku itu betul, berani tak aku ?  Hehehe ! ..... So, aku rasa setakat sini  sajalah episode cerita aku. His-Teriak dah tak berlaku lagi dah  lepas itu, alhamdulillah... Nantikan episode Welcome MRSM Tumpat To My Life seterusnya and entry aku yang lain ek , Insya Allah.... Macam drama bersiri pula rasa. Hahaha ! ! Terima kasih kerana membaca blog aku.. Jangan lupa comment sikit ek, bagi yang positive la....



p/s :  Orang memang boleh judge kita 'cakap besar ke ', 'bajet berani ke' or what so ever pun, tapi diorang tak tahu apa yang ada dalam hati kita ini. Diorang nampak yang zahir bukan yang batin. Just, let it be.. Yang penting kita percayakan Allah s.w.t. Allah yang akan lindungi kita. Percayalah... Jangan memohon pertolongan selain dari-Nya.





XOXO,
Iqbal Rosly

14 comments:

  1. ikut turn? perghhhh. macam nak bayar bill pulak. haha. dekat maktab kitorang dulu pun ada histeria jugak. besarbesaran masa form Four dulu. segala saka semua kena kepung kat surau 3 hari 3 malam. haha. nice entry btw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. really ? nanti cerita lah kat blog.. macam best saja.. huhuhu.. btw, thank you for reading my blog !

      Delete
  2. wah!! dasyat nyer!
    dramatik cerita awak, sebab complete dengan gambar2 yang 'seram' tu
    anyway, seronok dapat follow ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ' seram ' lah sangat ! huhuhu ! btw, thank you reading my blog !

      Delete
  3. pergh tabik ah bro. kau explain se se. hahahha. paham paham, best!

    ReplyDelete
  4. maktab kitaorg pun ada gak histeria besar2 masa 2011 tu , budk fom1 perempuan yg kene , then tahun 2012 pulak budak laki form1 kene .. yg tahun 2012 la paling dasyat , macam2 hantu ada . =_=. btw nice entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. really ? ? macam-macam hantu ada ? menarik ! hahahaha ! btw, terima kasih sebab datang ke teratakku !

      Delete
    2. haha :D , serius mcam2 hantu ada . paling menakutkan masa tngh spm , tnggl form 5 je kat mktb , pastu ad kes pocong lah , pastu hantu dekt pokoklah , macam :3 haha .. and yg budak laki kene histeria sngat dasyat..tak pasal2 cerita hantu kat sini , haha

      Delete
    3. tak pe cerita hantu kat sini... lagi suka !! laki kena histeria ? ? dahsyat tu... lagi susah nak kawal....

      Delete
    4. haah , lelaki kena , agak ah , susah nak kawal , agresif , kalau perempuan kene jeri2 jer . ad yg paling teruk pon malam2 xnak tido dlm bilik , nak tido dekat gazebo tepi asrama :3

      Delete
    5. eh mane ada,ad bnda lain masuk dalam badan dia,tapi tak ada orang sedar,dia selalu tak pegi surau,xsolat,mcm2,smpi one day dy jd agresif,baru thu ad bnda lain dlm badan dia

      Delete
    6. ya allah... begitu sekali... kesian nyer... sekolah pergi tak ? makan ? tak usha dia ke ?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...